-
Notifications
You must be signed in to change notification settings - Fork 1
2.1. Edició de formularis des d'Odoo
Un formulari és un tipus de vista que permet a un usuari introduir dades per a un registre, un cop es guarden les dades aquestes s'envien a la base de dades.
Per a poder accedir al codi font cal activar primer les eines de desenvolupador, que es troben a la part inferior de la secció de configuració d'Odoo:
Des de dins un formulari, cal desplegar el menú de desenvolupador i seleccionar l'opció que permet veure el codi font del formulari:
De vegades, un formulari pot trencar-se a causa d'una modificació i no és possible accedir-hi de forma tradicional. Una altra forma d'accedir és mitjançant el cercador que es pot trobar dins el menú de configuració:
Mitjançant el cercador, es pot localitzar el formulari que es vol modificar:
El codi font dels formularis es pot editar des d'aquí, però cal tenir en compte que aquestes modificacions es podrien desfer amb futures actualitzacions de l'ERP o els seus mòduls:
Els formularis estan programats amb XML (això permet incorporar-ne blocs d'HTML) i resulta relativament senzilla la seva modificació si es fa servir de referència algun codi ja existent: https://www.odoo.com/documentation/16.0/developer/reference/backend/views.html?highlight=forms
Odoo escull automàticament quin és el tipus de control de formulari més adient per a l'atribut d'un model, així que tan sols és necessari escollir on es vol col·locar el camp dins el formulari i afegir una etiqueta field
amb el camp name="<nom_atribut_model>"
.
Els camps tenen algunes propietats, com per exemple invisible
o el camp options
. Aquest segon camp permet, fent servir notació polonesa, computar propietats que permeten establir en temps real si un camp ha de ser visible en funció del valor d'un altre.
El llistat de complet de propietats es pot consultar a la documentació tècnica d'Odoo: https://www.odoo.com/documentation/16.0/developer/reference/backend/views.html?highlight=forms#attributes
Els formularis no estan pensats per a iterar sobre col·leccions d'elements, donat que incorporen widgets per a treballar-les. Per exemple, per a mostrar totes les línies d'una comanda, es fa servir el widget section_and_note_one2many
sobre el camp order_line
: